torsdag den 6. august 2015

Boganmeldelse

Da Chinook og jeg for nogen tid siden var i Bording og klikkertræne, var Pia så venlig at låne mig bogen “Klikkertræning for din hund” fra Canis af Morten Egtved og Cecilie Køste.
hjemmesiden hvor bogen kan købes står der:
Bogen giver dig en grundig introduktion til teorien bag klikkertræning og du lærer at forstå hvorfor hunden reagere som den gør. Ligeledes lærer du her hemmelighederne for at blive en "supertræner".
Bogen er opdelt i to overordnede dele, en teoretisk del og en del med praktiske øvelser.
Teorien bliver gennemgået på en humoristisk og let tilgængelig måde, ikke kedeligt og tørt. En god detalje er at alle teorikapitler slutter  med en opsummering, hvor det væsentlige fremhæves. (meget lærebogsagtigt). Efter min mening er der lidt for mange gentagelser af, hvor fantastisk klikkertræning er i forhold til alt andet hundetræning og selv om forfatterne flere gange anerkender at der kan trænes på andre måder, så kommer de til at lyde lidt frelste undervejs, men da det er pakket humoristisk ind går det an ;o).
I næstsidste kapitel, som fylder omkring halvdelen af bogen, er der en lang række forslag til praktiske øvelser med forklaringer til hvad øvelsen kan bruges til, opstilling af delmål og en masse gode træningstips.
Slutteligt er der et kapitel om forfatternes egne hunde gennem tiden, hvor man som læser får et fint indtryk af forfatterne og deres tilgang til hundeverdenen.

“Klikkertræning for din hund” en rigtig god bog, der lever op til reklamen og giver et super godt indblik i klikkerteori og praktiske øvelser for begyndere. Hvorvidt jeg bliver en supertræner af at have læst bogen må fremtiden vise ;o)
På trods af den til tider lidt frelste attitude vil jeg vil helt sikkert anbefale bogen, hvis du ønsker at blive klogere på klikkertræning og måske endda starte med det.
Jeg giver bogen 4 ud af 5 poter.

poter.gif

2 kommentarer:

Line S. Degn sagde ...

God anmeldelse :) kan bogen også bruges som opslagsværk, hvis der er noget man ef i tvivl om?

Martin sagde ...

Mon ikke. Kapitlet med praktiske træningsøvelser kan i hvert fald give inspiration til, hvordan tingene kan gøres.