søndag den 14. februar 2016

Der kom lige en Chinook forbi

De sidste par måneder har Chinook's træning nærmest udelukkende bestået af grundfærdigheder ("på plads" (udgangsposition i DcH), lineføring, fri ved fod, sit og bliv, samle op og holde fast osv.) samt en masse klikkerspas. Sidstnævnte har ikke nødvendigvis den store brugsværdi, men det er med til at gøre Chinook klikkerklog og så er det temmelig sjovt.
I dag havde Lis inviteret til træning i Haustrup, hvor der var frit slag for hvad vi skulle lave, hvilket jo var en oplagt mulighed for at prøve nogle mere markprøverelaterede øvelser i god ro og orden. Vi startede med lidt fri ved fod med distraktion, der til min store forbløffelse gik overraskende godt. Herefter stod den på markeringer, hvor det var første gang at Chinook prøvede at det ikke var mig, der kastede dummien. Efter en enkelt 'knallert' gik det så fint at Lis kunne kaste dummien ind kanten af noget bevoksning, så der også var lidt udfordring med at finde den. Vi flyttede os lidt i terrænet og her måtte vi konstatere at markeringer kastet i noget der lignede direkte rygvind, var for svært for Chinook, så vi drejede øvelsen ca. 90 grader, hvorefter færtsbetingelserne var bedre for den uerfarne vovse og så gik det ikke så ringe. På vej tilbage til bilen gik vi fri ved igen, hvor Lis gjorde sig ekstra umage for at distrahere med dummykast, sjove lyde osv. Selv om Chinook på skift havde fokus på Lis og på mig, blev hun heldigvis på plads.
Så var det Vixens tur. Hun fik nogle enkeltmarkeringer med distraktioner i modsat retning for at bryde forventningen om hvad der skal ske. Ud over at Vixen er super skrap til markeringer og dirigeringer, er det en fornøjelse at se hendes arbejdsglæde og høje tempo.
Efter at de tobenedes havde holdt pause, lavede vi nogle såkaldte antibytteøvelser med Chinook, hvor hun allerede efter første dummy fattede konceptet og klarede de resterende øvelser fint mht. ikke at bytte. Vi havde dog et par gange, hvor aport-kommandoen skulle gentages og det virkede næsten som om at Chinook var lidt bange for Lis, når hun løb forbi (Det var Chinook, der løb ;o)
Vi sluttede med nogle lange dobbeltmarkeringer med meget lille adskillelse til Vixen, der var vældig pædagogisk bygget op. Vixen brillerede endnu en gang og trådte ikke en pote forkert. Midt i det hele kom der lige en Chinook forbi og heldigvis var det en helikopter og ikke en sort hund der var sluppet ud af bilen.

3 kommentarer:

Lise sagde ...

Så dejligt med så dygtige hunde :-)

Lis sagde ...

Chinook var super-dygtig! Jeg kan se, at du endnu ikke har tilmeldt dig brugsprøven på Sandfeld Vestergaard. Det må da vist være en fejl, ikke?

Martin sagde ...

Nej. Det er med vilje, for Chinook er kommet i løbetid og selv om man godt må gå op som de sidste, mener jeg ikke at der er nogen grund til at distrahere en hanhund eller to, bare fordi jeg gerne vil til prøve, som alligevel ikke kan bruges til meget før Chinook er et år.
Vi satser på den 19. marts i Mønsted i stedet.