søndag den 27. marts 2011

Almindelig træning, pasning og instruktørinspiration

Tøserne i Ådalen marts 2011
Selv om træningen I DRK hos Kaj er slut, betyder det selvfølgelig ikke at vi er holdt op med at træne på det sorte hold. Vi har været i Ådalen flere gange og det mest spændende nye er nok, at jeg er startet med at lave dobbeltmarkeringer til Frida, hvor hun så lige skal hente en simpel dirigering inden markeringene skal hentes. Foreløbig laver vi dirigeringen 180 grader væk og det går faktisk fint. Freja har været med til "træningen", men hun må nøjes med dobbeltmarkinger, som hun til gengæld stadig klarer i sikker stil (lidt langsommere, men sikkert). Ud over markprøvetræningen har Frida og jeg gået nogle spor, hvor det for meste går forrygende. Der var lige et enkelt spor, som Pia og Laila havde lagt til os, hvor det sorte lyn fik trukket mig 100 meter væk fra sporet (de griner vist endnu :o). Vi har trænet verharren, som kort fortalt er en metode til at "spørge" hunden om den stadig er på sporet.
I den forgange uge har jeg været ude at rejse og som de faste læsere husker er Freja i løbetid og så er det ikke praktisk at blive passet hos drengene som hun plejer. Derfor har hun for første gang været et tur i Vildbjerg hos Lis, Leif, Kristian og deres to tollere. Det har været en helt fantastisk pasningsordning, hvor Freja vist er blevet trænet og luftet mere end hun bliver på en normal uge og jeg har fået daglige mails om, hvordan det gik.
Helle forklarer...I går fik vi afholdt inspirationsdag for instruktører i DRK Region Midtjyalland. "Vi" er i denne sammenhæng trænerudvalget (TU) og Helle Døj, der var så flink at sørge for lokaler og en spændende gennemgang af TU oplæg til hvalpemotivation og workshop (jo, vi bruger skam de moderne udtryk her på siden), hvor vi beskrev forskellige øvelser og afprøvede dem i praksis. En superfin dag, hvor det var dejligt at se nogle nye ansigter.
I dag har Lis og jeg så afsluttet vores overgangshold, hvilket vi gjorde med noget der lignede en lille prøve. Selv om der selvfølge er plads til forbedring, klarede hunde og førere sig rigtig flot og det er mit indtryk at alle har flyttet sig i forhold til, da vi startede i januar.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

"verharren" hvordan spørger man? Og hvordan svarer hunden?
Lise

Martin sagde ...

Man "spørger" hunden ved at lade som om, at linen er en elastik og holder igen med er lille sejt træk bagud.
Hvis hunden er på sporet "svarer" den ved at trække i linen.
Hvis den ikke er på sporet, begynder den typisk at søge, men det er vist forskelligt fra hund til hund.