onsdag den 1. september 2010

Så er andejagten gået ind

Frida er 100% klar
Utroligt at det allerede er 1. september og tid til andejagt, men som jeg sikkert har skrevet før, så er det utroligt som tiden går, når man har det sjovt!
Traditionen tro stod Frida og jeg derfor op alt, Alt, ALT for tidligt i morges, for at samlede Basco med fører op og køre til Hjarbæk fjord. Det passede med at vi forlod bilen da skydetid startede (1½ time før solopgang), hvilket vi kunne konstatere uden at kigge på uret, for der blev skudt lystigt i vestlig retning, noget fjernere. Vejret var meget flot, dvs. vindstille og nærmest skyfrit, så det var en fantastisk smuk solopgang. Desværre er flot vejr ikke det bedste til ande/gåsetræk, så vi havde ikke mange "tilbud". På trods af at vi så nogle få krik- og gråænder, gæs og bekkasiner, var dagens udbytte lig med nul. Det virkede nu som om at hundene havde en dejlig morgen alligevel, for de fik lov til at løbe løs, på gåturen fra vejen til vandet og tilbage igen et par timer senere.
Her til aften har Freja og jeg så været på andetræk ved "søen" i Ulbjerg, men igen måtte vi sande at skyfri himmel og vindstille ikke er det bedste vejr til den slags, for aftrækket bestod af én gråand. Min medjæger skød til fuglen og den faldt fint til jorden, men lige før Freja nåede frem lettede den og fløj ad h...... til. Efter ca. en halv times eftersøgning måtte vi erkende, at fuglen formodenlig var fløjet ind til naboen for at ende sine dage i deres vandhul :o(
Basco havde betydelig større succes med at finde fugle til aften, for han var med på fjorden, sammen med resten af selskabet, og her hentede han de tre krikænder der blev skudt.
Selv om de sorte ikke lavede nogle fantastiske apporteringer i dag, så er jeg godt til tilfreds med dagens hundearbejde, for de var begge rigtig gode til "ro på post" og på trods af at anden aldrig blev fundet, arbejdede Freja fint under den lange eftersøgning.

Ingen kommentarer: