søndag den 9. maj 2010

Kom maj du søde milde...

Gammelnok venter spændt på om der kommer en råge.
Hold da op, hvor tiden flyver af sted...eller er det bare endnu en undskyldning for ikke at holde nytårsforsættet ;o)
Vi har selvfølgelig trænet helt vildt siden sidst og til alles store overraskelse, har Frida og jeg stadig problemer med aflevering til hånd i forbindelse med markeringer på vand. På et tidspunkt troede jeg at vi aldrig fik det lært, men i den sidste uges tid har der været små fremskridt, så vi forsætter den intensive vandtræning med håbet om at vi også kan blive stabile i denne disciplin.
Midt mellem overarbejde og hundemøder, har der været tid til en enkelt gang markprøvetræning i Herning. Her trænede vi frit søg på forskellige poster og da vi, som nævnt, har haft meget fokus på vandmarkering, var jeg lidt spændt på, hvordan det skulle gå, men på nær en enkelt bytter og lidt søgen efter opsamling gik det fint. Vi prøvede også, at lave frit søg sammen med en anden hund og det var det ingen problemer med.
Frida og jeg har forsøgt at hjælpe med Chivas med lydighedstræning, for han er nemlig startet på aftenskole, hvor de skal lære den slags. Hvis sandheden skal frem, så trænger vi også selv til lidt 'grovpudsning' af vores basale lydighed, så vi er mere end glade for at stille op.
I dag har Freja, Basco, hans 'far' og jeg været på årets første rågeregulering i Krabbesholm skov ved Skive. Vores udbytte blev ikke helt vildt, men det er jo også først på sæsonen. Til gengæld var det dejligt vejr og de gamle hunde nød helt sikkert at være med på 'arbejde'. Frida's eneste glæde af dagens jagt, har været nogle nemme markeringer med en råge i haven og det virkede hun såmænd ganske tilfreds med.

Ingen kommentarer: