torsdag den 17. juli 2008

Træning i den forgangne uge

Tøserne i ÅdalenIndtil nu har vi været ganske flittige med træningen inden for den sidste uges tid.
I søndags trænede jeg først med Frida og bortset fra en enkelt 'knaldapportering' gik det rigtig fint. Hun er blevet rimelig stabil med afleveringerne, så det er vist ikke så ringe. Planen var at slutte med 'Sit og bliv' mens jeg lagde en 'frit søg' ud til Freja. Da 'søget' var lagt ud, faldt jeg for fristelsen og sendte Frida ud i det og minsandten om hun ikke fandt en dummy, som hun kom lige tilbage med uden at bytte. Uha, hvor det var godt, så vi stoppede lige der :o) Freja kom efterfølgende på hårdt arbejde, for det var et STORT frit søg, så hun var godt træt da vi kom hjem.
Mandag aften blev det til en lille luftetur, med et par markeringer til begge hunde.
Tirsdag var vi Ådalen, hvor vi gentog proceduren fra søndag med Frida og det 'frie søg'. Denne gang fik hun lov til at hente to dummyer og selv det tog lang tid med nummer to, gik det igen fint uden bytning.
Onsdag var vi igen i Ådalen. Denne gang mødtes vi med et par andre hunde og deres fører og pga. Frida's løbetid måtte tage træningen i flere omgange. Freja gik overraskende pænt på plads i forhold til hvad hun plejer og hun lavede et fint 'frit søg' sammen med en anden hund. I anden omgang fik Frida et par markeinger, hvor hun igen lavede en enkelt
'knaldapportering, men ellers gik det fint. Frida sluttede af med lidt lydighedstræning, der jo altid er lidt sjovere, når der er fremmede hunde i nærheden.
I dag, torsdag, har Freja og jeg været til træner-træning i Søby, som bød på land- og vandmarkeringer og diverse dirigering. Bortset fra at Freja gentoptog den gamle 'dyder' med ikke at gå ordentligt på plads osv., var det en god og hyggelig træningsaften med et godt udbytte.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hej Martin
Hvad består en "knaldapportering" af?
Og hvordan med to dummyer? Er det een ad gangen eller kan Freja have begge i munden?
Kærlig hilsen fra en "uvidende" mor

Martin sagde ...

En "knaldapportering" er når hunden gennemfører apporteringen uden at den har fået lov af sin fører.
Jeg tror at det lidt spøjse navn kommer af, at det ofte sker i forbindelse med skud.

Der hvor jeg omtaler to dummyer er nu godt med Frida, men hunden må kun hente én dummy ad gangen. Det svære er at få hunden til at lade være med at forsøge at tage to eller bytte, hvis den støder på en dummy mens den har en i munden.